Silverplats för Kungsbacka i Kommunkampen

Sommaren 2009 anordnade Radio Halland en lekfull tävling kallad Kommunkampen mellan Hallands sex kommuner för att utse vilken som är bäst. Ingrid Höglind fick förtroendet att försöka försvara Kungsbackas ställning och hon lyckades vid första tävlingen mot Halmstad ta Kungsbacka till semifinal och i andra mot Hylte till final mot Laholm.

Komunkampen gick i SR P4 Halland några onsdagsmorgonar sommaren 2009. Tre delmoment ingick i tävlingen, där två kommuner först stod mot varandra. Det första var att på en minut framställa den egna kommunens förträfflighet och samtidigt racka ner på motståndaren. Det andra bestod av en verbal duell kommunerna emellan och slutligen kan radiopubliken ringa in och rösta på den kommun det tycker är bäst.

Enväldige domaren Björn Barsby (från Skåne) avgjorde duellerna. Genom flest telefonörer dömde han i finalmatchen Laholm som segrare och Kungsbacka hamnade därmed på silverplats.

 

Lyssna på Sommarmorgon 2009

Kungsbacka tog silverplats Radio Hallands lekfulla sommartävling Kommunkampen om vilken kommun i Halland som är bäst. Bilden är från Fjärås och Hallands största insjö Lygnern.